Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rybacie pomazánky

makrelová, lososová, sardinková, tuniaková, zavináč v majonéze
Makrelová pomazánka

1. fáza bez karičky

suroviny:

kúsok z údenej makrely, 1 uvarené vajíčko, malú cibuľu, 1čL horčice, syr philadelphia light a môžete dať aj syr karička light bude mať lepšiu chuť

postup:

všetko spolu pomlieť a je hotovo. Už len naservírovať na chlebík a papať




Lososová pomazánka

1. fáza


suroviny:  


losos sparený na pare 2kúsky ( rozmixovať),  200g jemného tvarohu, čierne mleté korenie, 1čL kečupu, 3PL bieleho nízkotučného jogurtu, soľ a troška vegety



postup:


lososa rozmixujeme spolu s ostatnými surovinami .....dochutíme podľa svojej chute a podávame. Je to vynikajúce :-)

 

Sardinková pomazánka

2. fáza

suroviny:

sardinky vo vlastnej šťave, hrudkový nízkotučný tvaroh, mleté čierne korenie, štipka soli, philadelphia light (nátierkový syr), najemno pokrájaná cibuľa

    

postup:

sardinky, tvaroh, nátierkový syr, korenie a soľ rozmixujeme do takto rozmixovanej zmesi pridáme najemno nakrájanú cibuľu, premiešame a podávame 

 

Tuniaková pomazánka:

2. fáza

suroviny:

1 tuniak vo vlastnej šťave, 2PL nízkotučnej nátierky, 1 jarná cibuľka, troška pažítky, 1čl horčice, troška petržlenovej vňate, štipka mletého čierneho korenia, 1 uvarené vajíčko

postup:

všetky bylinky posekáme, pridáme tuniaka, nátierku, pokrájané vajíčko a dôkladne všetko premiešame, pridáme korenie, poprípade troška soli

 

Zavináče v majonéze

2. fáza

suroviny:

2 zavináče bez kapusty, mleté korenie, 1 uvarenú mrkvu, 1 sterilizovanú uhorku, 1 cibuľa, jogurt, alebo dukan majonézu, horčicu podľa chuti, 1 sterilizovaná uhorku

postup:

zavináče ošúpeme od kože, aby ostali biele a nadrobno ich nakrájame ........dáme do misky a pridáte nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájanú uvarenú mrkvu, sterilizovanú uhorku, horčicu, čierne mleté korenie, soľ, majonézu buď domácu, alebo dukanovskú už hotovú, troška bieleho jogurtu ... vložíme do chladničky aspoň na 3hodiny a podávame