Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kuracie jednohubky

v pikantnej omáčke, kuracie prsty, opečené kuracie ramienka
Kuracie kúsky v pikantnej omáčke

2. fáza
(bez použitia škrobu aj od 1. fáze)

suroviny:

kuracie prsia, 1 strúčik cesnaku, 1PL kečupu bez cukru (najlepší je domáci), štipku mletej červenej papriky, štipku mletého čierneho korenia, 1čL nasekanej petržlenovej vňate, štipku soli, 1čL olivového oleja, 1PL škrobu, pár kvapiek tabasca, posekanú mladú cibuľku

postup:

1, do misky vložíme kečup, roztlačený cesnak, MČP, MČK, vňať, soľ, olivový olej, tabasco, mladú cibuľu a poriadne premiešame (prvý obrázok), pridajte škrob (druhý obrázok) premiešajte, pridajte nakrájané kuracie prsia a nechajte 30minút odpočinúť, aby sa chute prepojili a vsiakli do kuracieho mäsa....obe varianty sú parádne.....

  

2, kuracie mäso opečieme na suchej teflónovej panvici z oboch strán



3, podávame so šalátom




Kuracie prsty

1. fáza (ak máte strúhanku spravenú bez škrobu)

suroviny:

kuracie mäso (kuracie prsia, alebo kuracie vykostené stehná), soľ, jarná mladá cibuľka, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, pár kvapiek z citróna, 1čL petržlenovej vňate, strúhanka na obalenie, olivový olej na opečenie

postup:

1, kuracie mäso si nakrájame na menšie kocky (alebo ak máte po ruke mlynček pomleté), pokrájané mäso vložíme do misky, pokvapkáme citrónom, osolíme, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a roztlačený cesnak, okoreníme, zamiešame a necháme pár minút postáť....v rukách vytvoríme menšie šúľky a obalíme v strúhanke...opečieme na troške olivového oleja zo všetkých strán

  

2, podávame s rukolou




Opečené kuracie ramienka

bez zeleniny aj v 1. fáze


suroviny:


8ks kuracích ramienok, 2 strúčiky cesnaku, troška soli, štipka mletého čierneho korenia, štipka sladkej červenej mletej papriky kto má rád tak aj pálivú, 1čL sójovej omáčky, 1PL olivového oleja, 1 mrkva, 1 petržlen

postup:

vo väčšej nádobe si pripravíme marinádu na ramienka a to tak, že do nádoby pridáme roztlačený cesnak, soľ, korenie, papriku, sójovú omáčku a olej, premiešame a do tejto marinády pridáme ramienka, ktoré poumývame a stiahneme z kože..... necháme marinovať tak asi 15min. ...... medzi tým si očistíme mrkvu, petržlen a nakrájame na kolieska .....odležané ramienka poukladáme na plech a pečieme 35min. pri 200°C ramienka môžeme troška podliať vodou......po 35min. pridáme k ramienkam nakrájanú zeleninu a pečieme do chrumkava ešte 15-20min. .. na fotke to vyzerá ako ananás, ale je to taký veľký petržlen :-)