Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zelenivové pomazánky

tekvicová, pažítková, mrkvová, z červenej repy, zelerová, z hlivy, papriková, cuketová
Tekvicová pomazánka

2. fáza

suroviny:

1šálka nastrúhanej tekvice, 1veľká rajčina, 1 menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, troška vegety, chilli, 1PL olivového oleja, štipka mletej pálivej papriky, 1PL rajčinového pretlaku, voda

postup:


1, cibuľu si pokrájame na menšie kocky a na troške olivového oleja osmažíme, pridáme cesnak.....do už opraženej cibuľky pridáme soľ, vegetu, papriku mletú, chilli, nastrúhanú tekvicu, rajčinu (ktorá musí byť ošúpaná) a podlejeme vodou

  

2, zmes varíme pokiaľ nie je tekvica mäkká a zmes neobsahuje veľa vody....po uvarení a zmäknutí tekvice zmes rozmixujeme tyčovým mixérom a horúcu pomazánku hneď vkladáme do sklenených nádob (ak ju chcete skladovať na dlhšie) nádoby uzatvoríte a otočíte hore dnom

  

3, ja som ju natrela na chlebíky a nemala som čo skladovať :-)




Pažítková pomazánka


2.fáza

suroviny:

1PL philadelphia light, 1PL cottage biely , 2PL nakrájanej pažítky (aj viac môžete dať), 2 trojuholníky light karičky, štipka korenia, málinko horčice

postup:


všetko spolu zamiešame,  poriadne rozmačkáme, okoreníme  a môžeme podávať na čerstvom dukanovskom chlebíku




Mrkvová pomazánka

2. fáza

suroviny:

nastrúhaná jedna menšia mrkva, kúsok nastrúhaného syra pierko, alebo ďumbier light,  soľ, štipka mletého čierneho korenia, 2PL bieleho nízkotučného jogurtu, nátierkové maslo philadelphia light, šťavu z citróna, môžete dochutiť vegetou, 1PL hrudkového nízkotučného tvarohu

postup:

mrkvu si nastrúhame najemno a pridáme ostatné suroviny...... všetko dobre premiešame a natrieme na dukanovský chlebík

 

Z červenej repy

2. fáza

suroviny:

200g zaváranej repy,  2čL zaváraného chrenu (čím dáte viac chrenu tým to bude ostrejšie)

postup:

doma zaváranú repu s umelým sladidlom zamiešame s chrenom a hotovo

rada: podávame ako prílohu k mäsku, alebo ako šalátik a môžete použiť aj čerstvý chren o to to bude chutnejšie

 neskutočná mňamka


Zelerová pomazánka

2. fáza

suroviny:

štvrťka malého zeleru, kúsok syru pierko, alebo ďumbier light, 100g hrudkového tvarohu, 1 malá cibuľa nadrobno nakrájaná, troška červenej papriky

postup:

zeler si očistíme a nastrúhame nadrobno, cibuľu si nakrájame na malé kocky, syr nastrúhame, pridáme červenú mletú papriku a všetko dobre pomiešame..... podávame s čerstvo upečeným dukanovským  chlebíkom.

rada: tá chuť zeleru je neskutočná, vôbec ho tam necítiť..... nebojte sa toho, je to fakt neskutočná mňamka


Pomazánka z hlivy ustricovej

2. fáza

suroviny:

hliva ustricová, 1 strúčik cesnaku, cibuľa, soľ, čierne korenie, 2 trojuholníky karičky light (nahradiť môžete nátierkou philadelphia light), kečup bez cukru, horčica, feferónky ( ak nemáte radi štipľavé tak nedávajte),

postup:

hlivu dáme do vriacej vody asi tak na 3min, aby zmäkla, necháme odkvapkať a pomelieme spolu s cesnakom, cibuľou a feferónkami ......takto spracovanú zmes dáme na teflónovú panvicu a povaríme, aby sme sa zbavili vody čo ešte obsahuje .................pridáme karičku a ostatné suroviny . Odstavíme a necháme vychladnúť..... natrieme na chlebík a môžeme podávať ( pozor je dosť štipľavá, ak nemáte radi štipľavé nedávajte feferónky )