Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Roláda syrová a šunková

občerstvenie nielen pre návštevu
2. fáza:

suroviny na vajíčkovú plnku:  použijeme na obe rolády

2 uvarené vajíčka natvrdo, soľ, štipka korenia,1nakrájaná mladá cibuľka nadrobno (môžeme dať aj troška zelených cíbikov bude to pestrejšie), 1čL horčice, 1sterilizovaná uhorka, 2PL jogurtu a 1PL philadelphia light, troška octu, iba na ochutenie, červená paprika (pekne to tam vynikne), dala som aj želatínu, aby to držalo pokope ........

suroviny na syrovú a šunkovú roládu:


150g syr ďumbier light a na šunkovú roládu, pár koliesok kuracej šunky co najviac % mäsa

postup:

1, pripravíme si vajíčkovú pomazánku a to klasicky, všetko nakrájať,  premiešať a dochutiť....želatínu pripravíme podľa návodu a opatrne primiešame

     

2, šunkovú roládu si pripravíme takto:
na potravinovú fóliu rozprestrieme kolieska šunky a naplníme vajíčkovou plnkou ,..............zrolujeme a dáme zachladiť do chladničky, aby nám plnka stuhla ... konečný výsledok je krásny

     

2, syrovú roládu si pripravíme takto:
syr ďumbier light si vložíme do väčšieho sáčku, uzatvoríme a dáme variť .....asi tak na 15min. aby sa nám roztopil a  mohli sme ho rozvaľkať ...pri varení stojte pritom neodchádzať !!!!! aby sa sáčok nevznietil od ohňa (môže prevísať, alebo také niečo)....ak je syr hotový, vyberieme ho a ešte v sáčku sa snažíme syr  vyvaľkať

rada: sáčky som zakúpila v IKEI (sáčky na potraviny), ale dostať ich určite aj inde

     

syr vyberieme zo sáčku a rýchlo vyvaľkáme pokiaľ je syr ešte teplý, lebo keď stuhne už s ním nepohnete a začne sa trhať...naplníme vajíčkovou nátierkou a zatočíme

rada:  vaľkáme to na potravinovej fólii, alebo silikónovej podložke, aby sa syr neprilepil a mohli sme ho krásne zatočiť pomocou fólie ...syrový plát rozvaľkáme čo najviac, aby to bolo čo najtenšie

     

3, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do chladničky tak na 2hodinky a viac



4, pekne nakrájame na tenké kolieska a môžeme podávať