Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Losos v solnej kruste

s cibuľovým šalátom
1. fáza bez cibuľového šalátu

suroviny na marinádu:

1PL olivového oleja, 1čL bazalky, 1čL citrónovej šťavy, morská soľ, rozmarín jedna vetvička + 1bielko na krustu

suroviny na cibuľový šalát:

1cibuľa, 200g tekvice, 2PL octu, sladidlo aké používate, 1čL mletého čierneho korenia, soľ na ochutenie

postup:


1, filet lososa poumývame, vložíme do marinády, ktorá obsahuje olivový olej, bazalku,citrónovú šťavu, soľ,posekaný rozmarín a necháme 10min. odpočívať...



2, bielko si vyšľaháme na tuhý sneh a za 1PL snehu vložíme na dno pripraveného pekáča vystlaný papierom....na to položíme marinovaný losos a prikryjeme ostatným bielkom....celý ho zakryjeme, bude ako v perinke:-)



3, vložíme do horúcej rúry a pečieme 15-20min. pri 180°C



4, pripravíme si cibuľový šalát ...do misky vložíme na kocky nakrájanú cibuľu, na kocky uvarenú tekvicu, pridáme soľ, korenie, ocot, sladidlo a premiešame....necháme aspoň 1hodinku vychladiť v chladničke.