Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bryndzová nátierka

fakt ako bryndzová
Najprv si musíme vyhotoviť domácu Lučinu

1. fáza


suroviny na domácu Lučinu:

biely nízkotučný jogurt, toľko koľko potrebujeme syra (ja som dala dva 125g a mala som z toho takú malú hrudku vo veľkosti dlane)

suroviny na bryndzovú pomazánku:

1čL mletej červenej papriky, troška soli, najemno nakrájanú jarnú cibuľu



ešte na výrobu Lučiny budeme potrebovať:


gázu alebo utierku

postup:


1, pripravíme si sitko,  vystelieme utierkou (ja som použila plienku) na plienku vylejeme dva biele jogurty a zavesíme tak, aby nám mohla odkvapkávať tekutina (treba dať pod to nádobu) ....už je dosť teplo, tak som to zavesila do chladničky...odkvapkanú syrovátku, môžete použiť na prípravu chleba, vypiť alebo použiť na niečo iné



2, takto vyrobený syr osolíme, okoreníme a použijeme do pomazánok....alebo osladíme a použijeme ako mascarpone do koláčikov



3, ak si spravíme domácu lučinu, primiešame mletú červenú papriku, soľ a jarnú cibuľu podávame na čerstvom chlebíku



dobrú chuť

zdroj na výrobu Lučiny: http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/1013-domaci-lucina

dukanovské pomazánky | stály odkaz

Komentáre

  1. Talianske sladké recepty
    Mám blog so sladkými talianskymi receptami. S automatickým prekladateľom a priloženými fotografiami to nebude ťažké robiť.
    publikované: | autor: Anna (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014